Frykasy dla każdej rasy

fot. Shutterstock

googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Tort urodzinowy
Składniki:
50 dag mielonej wołowiny
1-2 marchewki starte na grubej tarce
posiekane zioła
jajko
mąka
kiełbaski (do dekoracji)

Składniki wymieszać, dodając tylko tyle mąki, ile jest konieczne do powstania dobrze uformowanej masy. Ciasto piec w okrągłej
foremce, w temperaturze 200°C przez pół godziny. Po ostygnięciu wyjąć i udekorować kiełbaskami (może ich być np. tyle, ile lat ma pies).

googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992853365-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227051624-0');}); Smacznego, piesku! Czyli przepisy na pyszne ciasteczka dla psów - Psy.pl

Czekolada, kawałek tortu, lody… Kto z nas nie lubi czasem skubnąć czegoś pysznego? Nasi czworonożni przyjaciele także mogą mieć ochotę na smaczną przekąskę. Najlepiej, gdy przygotujemy dla nich coś samodzielnie – będziemy mieli wtedy pewność, że użyliśmy zdrowych składników. Jak się do tego zabrać? Skorzystaj ze smakowitych inspiracji 🙂

Wszystko, co warto wiedzieć o psach

Drożdżowy przysmak
Składniki
20 dag mąki
5 dag płatków owsianych
5 dag otrębów pszennych
1/2 paczki suchych drożdży
120 ml bulionu z kostki
10 ml mleka

Przesiać mąkę, dodać płatki i otręby. Drożdże rozpuścić w letnim mleku i połączyć z mąką. Mieszać do powstania jednolitej masy. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na pół godziny. Zagnieść ciasto i rozwałkować placek o grubości pół centymetra. Wykroić ciasteczka za pomocą foremek lub szklanki, umieścić na blasze wyłożonej papierem i pozostawić na 10 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 170°C przez 45 min. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim ciasteczka do wyschnięcia.

Tort urodzinowy
Składniki:
50 dag mielonej wołowiny
1-2 marchewki starte na grubej tarce
posiekane zioła
jajko
mąka
kiełbaski (do dekoracji)

Składniki wymieszać, dodając tylko tyle mąki, ile jest konieczne do powstania dobrze uformowanej masy. Ciasto piec w okrągłej
foremce, w temperaturze 200°C przez pół godziny. Po ostygnięciu wyjąć i udekorować kiełbaskami (może ich być np. tyle, ile lat ma pies).

Drożdżowy przysmak
Składniki
20 dag mąki
5 dag płatków owsianych
5 dag otrębów pszennych
1/2 paczki suchych drożdży
120 ml bulionu z kostki
10 ml mleka

Przesiać mąkę, dodać płatki i otręby. Drożdże rozpuścić w letnim mleku i połączyć z mąką. Mieszać do powstania jednolitej masy. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na pół godziny. Zagnieść ciasto i rozwałkować placek o grubości pół centymetra. Wykroić ciasteczka za pomocą foremek lub szklanki, umieścić na blasze wyłożonej papierem i pozostawić na 10 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 170°C przez 45 min. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim ciasteczka do wyschnięcia.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments