Frykasy dla każdej rasy - Psy.pl

Frykasy dla każdej rasy

Tort urodzinowy Składniki: 50 dag mielonej wołowiny 1-2 marchewki starte na grubej tarce posiekane zioła jajko mąka kiełbaski (do dekoracji) Składniki wymieszać, dodając tylko tyle mąki, ile jest konieczne do powstania dobrze uformowanej masy. Ciasto piec w okrągłej foremce, w temperaturze 200°C przez pół godziny. Po ostygnięciu wyjąć i…

Tort urodzinowy
Składniki:
50 dag mielonej wołowiny
1-2 marchewki starte na grubej tarce
posiekane zioła
jajko
mąka
kiełbaski (do dekoracji)

Składniki wymieszać, dodając tylko tyle mąki, ile jest konieczne do powstania dobrze uformowanej masy. Ciasto piec w okrągłej
foremce, w temperaturze 200°C przez pół godziny. Po ostygnięciu wyjąć i udekorować kiełbaskami (może ich być np. tyle, ile lat ma pies).

Drożdżowy przysmak
Składniki
20 dag mąki
5 dag płatków owsianych
5 dag otrębów pszennych
1/2 paczki suchych drożdży
120 ml bulionu z kostki
10 ml mleka

Przesiać mąkę, dodać płatki i otręby. Drożdże rozpuścić w letnim mleku i połączyć z mąką. Mieszać do powstania jednolitej masy. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na pół godziny. Zagnieść ciasto i rozwałkować placek o grubości pół centymetra. Wykroić ciasteczka za pomocą foremek lub szklanki, umieścić na blasze wyłożonej papierem i pozostawić na 10 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 170°C przez 45 min. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim ciasteczka do wyschnięcia.

Chcesz dać głos i ocenić?
Dołącz do naszego stada – zarejestruj się!
Ocena użytkowników

Dodaj komentarz

Zaloguj się do swojego konta lub skomentuj anonimowo. Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *