Frykasy dla każdej rasy

Tort urodzinowy
Składniki:
50 dag mielonej wołowiny
1-2 marchewki starte na grubej tarce
posiekane zioła
jajko
mąka
kiełbaski (do dekoracji)

Składniki wymieszać, dodając tylko tyle mąki, ile jest konieczne do powstania dobrze uformowanej masy. Ciasto piec w okrągłej
foremce, w temperaturze 200°C przez pół godziny. Po ostygnięciu wyjąć i udekorować kiełbaskami (może ich być np. tyle, ile lat ma pies).

/* (c)AdOcean 2003-2018, petstar_admin.Psy_PL.Strona_wpisu_(Podstrona).Wpis (_r_dtekstowa) */ ado.placement({id: 'ado-By5VI_uUnZ1kBOB9g7VwzW9nrfmpLRujZne74DYBFQL.17', server: 'gpl.adocean.pl' }); /* (c)AdOcean 2003-2018, petstar_admin.Psy_PL.Strona_wpisu_(Podstrona).Wpis (_r_dtekstowa) (mobile) */ ado.placement({id: 'ado-nRjg1nLodvFWEgyJo8fVOcmizvOQGY82NPjBCkhbQEH.f7', server: 'gpl.adocean.pl' });

Drożdżowy przysmak
Składniki
20 dag mąki
5 dag płatków owsianych
5 dag otrębów pszennych
1/2 paczki suchych drożdży
120 ml bulionu z kostki
10 ml mleka

Przesiać mąkę, dodać płatki i otręby. Drożdże rozpuścić w letnim mleku i połączyć z mąką. Mieszać do powstania jednolitej masy. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na pół godziny. Zagnieść ciasto i rozwałkować placek o grubości pół centymetra. Wykroić ciasteczka za pomocą foremek lub szklanki, umieścić na blasze wyłożonej papierem i pozostawić na 10 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 170°C przez 45 min. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim ciasteczka do wyschnięcia.

Tort urodzinowy
Składniki:
50 dag mielonej wołowiny
1-2 marchewki starte na grubej tarce
posiekane zioła
jajko
mąka
kiełbaski (do dekoracji)

Składniki wymieszać, dodając tylko tyle mąki, ile jest konieczne do powstania dobrze uformowanej masy. Ciasto piec w okrągłej
foremce, w temperaturze 200°C przez pół godziny. Po ostygnięciu wyjąć i udekorować kiełbaskami (może ich być np. tyle, ile lat ma pies).

Drożdżowy przysmak
Składniki
20 dag mąki
5 dag płatków owsianych
5 dag otrębów pszennych
1/2 paczki suchych drożdży
120 ml bulionu z kostki
10 ml mleka

Przesiać mąkę, dodać płatki i otręby. Drożdże rozpuścić w letnim mleku i połączyć z mąką. Mieszać do powstania jednolitej masy. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na pół godziny. Zagnieść ciasto i rozwałkować placek o grubości pół centymetra. Wykroić ciasteczka za pomocą foremek lub szklanki, umieścić na blasze wyłożonej papierem i pozostawić na 10 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 170°C przez 45 min. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim ciasteczka do wyschnięcia.