Frykasy dla każdej rasy

fot. Shutterstock

googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Fishburgery
Składniki:
1-kg filetów z ryb
0,5 kg szpinaku
80 dag mąki ryżowej

Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około godziny. Potem zmniejszyć temperaturę do 150°C i uchylić lekko drzwi piekarnika. Piec fishburgery dalej – często je odwracając – tak długo, aż będą twarde również w środku. Pozostawić do wyschnięcia przez dobę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992853365-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227051624-0');}); Co gotować psu? Zasady domowego żywienia psa! - Psy.pl

Spraw, by Twoje zwierzę jadło zdrowo i smacznie. Dowiedz się, co gotować czworonogowi. Twórz smakowite kompozycje ze zdrowego mięsa, ryżu oraz warzyw i na zawsze porzuć suchą i zapychającą karmę. Czy wiesz, że kondycja i zdrowie psa zależą przede wszystkim od dobrze zbilansowanej diety?

Wszystko, co warto wiedzieć o psach

Kulki z wątróbki
Składniki:
10 dag mąki sojowej
15 dag mąki pszennej
pełnoziarnistej
10 dag wątróbek kurzych
łyżka płatków drożdżowych
2 łyżki masła
jajko

Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki
i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik, zostawiając w nim wypieki do wyschnięcia (mniej więcej na godzinę).

Fishburgery
Składniki:
1-kg filetów z ryb
0,5 kg szpinaku
80 dag mąki ryżowej

Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około godziny. Potem zmniejszyć temperaturę do 150°C i uchylić lekko drzwi piekarnika. Piec fishburgery dalej – często je odwracając – tak długo, aż będą twarde również w środku. Pozostawić do wyschnięcia przez dobę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

Kulki z wątróbki
Składniki:
10 dag mąki sojowej
15 dag mąki pszennej
pełnoziarnistej
10 dag wątróbek kurzych
łyżka płatków drożdżowych
2 łyżki masła
jajko

Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki
i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik, zostawiając w nim wypieki do wyschnięcia (mniej więcej na godzinę).

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments