Frykasy dla każdej rasy - Psy.pl - mamy nosa!

Frykasy dla każdej rasy

FishburgerySkładniki: 1-kg filetów z ryb 0,5 kg szpinaku 80 dag mąki ryżowej Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym do…

Fishburgery
Składniki:
1-kg filetów z ryb
0,5 kg szpinaku
80 dag mąki ryżowej

Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około godziny. Potem zmniejszyć temperaturę do 150°C i uchylić lekko drzwi piekarnika. Piec fishburgery dalej – często je odwracając – tak długo, aż będą twarde również w środku. Pozostawić do wyschnięcia przez dobę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

Kulki z wątróbki
Składniki:
10 dag mąki sojowej
15 dag mąki pszennej
pełnoziarnistej
10 dag wątróbek kurzych
łyżka płatków drożdżowych
2 łyżki masła
jajko

Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki
i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik, zostawiając w nim wypieki do wyschnięcia (mniej więcej na godzinę).

Chcesz dać głos i ocenić?
Dołącz do naszego stada – zarejestruj się!
Ocena użytkowników

Dodaj komentarz

Zaloguj się do swojego konta lub skomentuj anonimowo. Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *