Frykasy dla każdej rasy

Ciasteczka maślane

Składniki
30 dag mąki pszennej
1/2 kostki masła
2 jajka
3 łyżki miodu

Składniki zmiksować, używając końcówek do ugniatania, i włożyć ciasto
na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować je na grubość ok. 1 cm. Za pomocą foremek wykroić ciasteczka. Nagrzać piekarnik do temperatury 150°C. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem i piec przez mniej więcej 10 min.

Chrupiące ciasteczka rybne

/* (c)AdOcean 2003-2018, petstar_admin.Psy_PL.Strona_wpisu_(Podstrona).Wpis (_r_dtekstowa1) */ ado.placement({id: 'ado-By5VI_uUnZ1kBOB9g7VwzW9nrfmpLRujZne74DYBFQL.17', server: 'gpl.adocean.pl' }); /* (c)AdOcean 2003-2018, petstar_admin.Psy_PL.Strona_wpisu_(Podstrona).Wpis (_r_dtekstowa1) (mobile) */ ado.placement({id: 'ado-nRjg1nLodvFWEgyJo8fVOcmizvOQGY82NPjBCkhbQEH.f7', server: 'gpl.adocean.pl' });

Składniki
20 dag ryby (np. tuńczyka w sosie własnym)
125 ml wody
40 dag mąki
2 jajka
4 łyżki oleju
2 łyżki mięty lub innych świeżych ziół

Mikserem wymieszać dokładnie rybę, wodę, mąkę, jajka i olej. Następnie dodać do powstałego ciasta posiekane zioła. Rozwałkować i wykroić foremkami ciasteczka. Piec w temperaturze 200°C przez mniej więcej 20 minut. Pozostawić do wyschnięcia na 24 godziny.

Ciasteczka maślane

Składniki
30 dag mąki pszennej
1/2 kostki masła
2 jajka
3 łyżki miodu

Składniki zmiksować, używając końcówek do ugniatania, i włożyć ciasto
na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować je na grubość ok. 1 cm. Za pomocą foremek wykroić ciasteczka. Nagrzać piekarnik do temperatury 150°C. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem i piec przez mniej więcej 10 min.

Chrupiące ciasteczka rybne

Składniki
20 dag ryby (np. tuńczyka w sosie własnym)
125 ml wody
40 dag mąki
2 jajka
4 łyżki oleju
2 łyżki mięty lub innych świeżych ziół

Mikserem wymieszać dokładnie rybę, wodę, mąkę, jajka i olej. Następnie dodać do powstałego ciasta posiekane zioła. Rozwałkować i wykroić foremkami ciasteczka. Piec w temperaturze 200°C przez mniej więcej 20 minut. Pozostawić do wyschnięcia na 24 godziny.