Frykasy dla każdej rasy - Psy.pl - mamy nosa!

Frykasy dla każdej rasy

Ciasteczka maślane Składniki 30 dag mąki pszennej 1/2 kostki masła 2 jajka 3 łyżki miodu Składniki zmiksować, używając końcówek do ugniatania, i włożyć ciasto na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować je na grubość ok. 1 cm. Za pomocą foremek wykroić ciasteczka. Nagrzać piekarnik do temperatury…

Ciasteczka maślane

Składniki
30 dag mąki pszennej
1/2 kostki masła
2 jajka
3 łyżki miodu

Składniki zmiksować, używając końcówek do ugniatania, i włożyć ciasto
na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować je na grubość ok. 1 cm. Za pomocą foremek wykroić ciasteczka. Nagrzać piekarnik do temperatury 150°C. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem i piec przez mniej więcej 10 min.

Chrupiące ciasteczka rybne

Składniki
20 dag ryby (np. tuńczyka w sosie własnym)
125 ml wody
40 dag mąki
2 jajka
4 łyżki oleju
2 łyżki mięty lub innych świeżych ziół

Mikserem wymieszać dokładnie rybę, wodę, mąkę, jajka i olej. Następnie dodać do powstałego ciasta posiekane zioła. Rozwałkować i wykroić foremkami ciasteczka. Piec w temperaturze 200°C przez mniej więcej 20 minut. Pozostawić do wyschnięcia na 24 godziny.

Chcesz dać głos i ocenić?
Dołącz do naszego stada – zarejestruj się!
Ocena użytkowników

Dodaj komentarz

Zaloguj się do swojego konta lub skomentuj anonimowo. Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *