Chrupiące ciasteczka rybne - Psy.pl - mamy nosa!

Chrupiące ciasteczka rybne

Składniki 20 dag ryby (np. tuńczyka w sosie własnym) 125 ml wody 40 dag mąki 2 jajka 4 łyżki oleju 2 łyżki mięty lub innych świeżych ziół Mikserem wymieszać dokładnie rybę, wodę, mąkę, jajka i olej. Następnie dodać do powstałego ciasta posiekane zioła. Rozwałkować i wykroić foremkami…

Składniki

  • 20 dag ryby (np. tuńczyka w sosie własnym)
  • 125 ml wody
  • 40 dag mąki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki mięty lub innych świeżych ziół

Mikserem wymieszać dokładnie rybę, wodę, mąkę, jajka i olej. Następnie dodać do powstałego ciasta posiekane zioła. Rozwałkować i wykroić foremkami ciasteczka. Piec w temperaturze 200°C przez mniej więcej 20 minut. Pozostawić do wyschnięcia na 24 godziny.
 

Chcesz dać głos i ocenić?
Dołącz do naszego stada – zarejestruj się!
Ocena użytkowników

Przeczytaj także

Dodaj komentarz

Zaloguj się do swojego konta lub skomentuj anonimowo. Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *