Ciasteczka jabłkowe


googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Składniki:

4 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka otrębów pszennych 1 paczka suchych drożdży 1 szklanka gorącego rosołu 1/4 szklanki zimnego mleka 25 dag startych jabłek

Wszystkie składniki dobrze wymieszać, zarobić ciasto, rozwałkować i wyciąć ciastka foremkami. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec na środkowym poziomie w temperaturze 180°C na brązowy kolor. Pozostawić w piekarniku do wyschnięcia.
 

Składniki:

  • 4 szklanki mąki
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka otrębów pszennych
  • 1 paczka suchych drożdży
  • 1 szklanka gorącego rosołu
  • 1/4 szklanki zimnego mleka
  • 25 dag startych jabłek

Wszystkie składniki dobrze wymieszać, zarobić ciasto, rozwałkować i wyciąć ciastka foremkami. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec na środkowym poziomie w temperaturze 180°C na brązowy kolor. Pozostawić w piekarniku do wyschnięcia.