Ciasteczka mięsne

Ciasteczka mięsne

50 dag mięsa (kurczaka lub wołowiny) 2 jajka 40 dag włoszczyzny łyżka oleju mąka (wg potrzeby)

Ugotować mięso i włoszczyznę, ostudzić i zmiksować. Wymieszać z jajkami i olejem, ewentualnie można dodać mąkę. Uformować kuleczki. Piec w nagrzanym piekarniku (180°C) przez godzinę.
 

Ciasteczka mięsne

  • 50 dag mięsa (kurczaka lub wołowiny)
  • 2 jajka
  • 40 dag włoszczyzny
  • łyżka oleju
  • mąka (wg potrzeby)

Ugotować mięso i włoszczyznę, ostudzić i zmiksować. Wymieszać z jajkami i olejem, ewentualnie można dodać mąkę. Uformować kuleczki. Piec w nagrzanym piekarniku (180°C) przez godzinę.