Ciasteczka pełnoziarniste


googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Składniki:

2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżka mąki kukurydzianej 1/2 szklanki mąki sojowej 1 łyżka suszonych pestek z dyni 2 łyżki oleju słonecznikowego 2 jajka 1 łyżka mleka

Roztrzepać jajka w mleku i odlać łyżkę powstałego płynu. Wymieszać wszystkie składniki i zarobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na około pół godziny. Następnie rozwałkować na placek centymetrowej grubości i pokroić na kawałki. Posmarować pozostawionym płynem i piec przez około pół godziny w temperaturze 175°C. Pozostawić do wyschnięcia

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki sojowej
  • 1 łyżka suszonych pestek z dyni
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mleka

Roztrzepać jajka w mleku i odlać łyżkę powstałego płynu. Wymieszać wszystkie składniki i zarobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na około pół godziny. Następnie rozwałkować na placek centymetrowej grubości i pokroić na kawałki. Posmarować pozostawionym płynem i piec przez około pół godziny w temperaturze 175°C. Pozostawić do wyschnięcia