Ciasteczka z dynią i botwinką - Psy.pl - mamy nosa!

Ciasteczka z dynią i botwinką

Składniki: 2 jajka 1/4 szklanki mleka pół szklanki mąki sojowej 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki kukurydzianej 1/4 szklanki posiekanychpestek z dyni 2 łyżki oleju roślinnego łyżka posiekanej botwinki Wymieszać wszystkie rodzaje mąki i pestki z dyni. Jajka rozmieszać z mlekiem i olejem, dodać botwinkę.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki mleka
  • pół szklanki mąki sojowej
  • 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/4 szklanki posiekanychpestek z dyni
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • łyżka posiekanej botwinki

Wymieszać wszystkie rodzaje mąki i pestki z dyni. Jajka rozmieszać z mlekiem i olejem, dodać botwinkę. Odlać odrobinę do smarowania wypieków, resztę połączyć z mąką. Wyrobić ciasto, a jeśli będzie zbyt twarde, dodać jeszcze trochę mleka. Odstawić na pół godziny.

Rozwałkować i wykroić nożem ciastka w dowolnych kształtach, posmarować pozostawionym wcześniej płynem. Nagrzać piekarnik do 185°C , wyłożyć ciastka na pokrytą papierem blachę. Piec przez mniej więcej 30 minut, do uzyskania jasnobrązowego koloru. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić na dwie godziny do wyschnięcia

Chcesz dać głos i ocenić?
Dołącz do naszego stada – zarejestruj się!
Ocena użytkowników

Dodaj komentarz

Zaloguj się do swojego konta lub skomentuj anonimowo. Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *