Ciasteczka ze szpinakiem i orzechami


googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Składniki:

10 dag mrożonego szpinaku 5 dag zmielonych orzechów laskowych 15 dag mąki żytniej 7 dag mąki orkiszowej 5 dag odtłuszczonego mleka w proszku 1 jajko 50 ml oleju 50 ml rosołu z kurczaka

Mąkę połączyć z orzechami i mlekiem w proszku. Rozmrożony szpinak odsączyć. Wymieszać olej, rosół, jajko i szpinak, dodać do mąki i zagnieść. Utoczyć dwa wałki grubości 3 cm i na godzinę włożyć do lodówki. Pokroić ciasto na plasterki (0,5 cm) i ułożyć na wyłożonej papierem formie. Nagrzać piekarnik do 180°C i piec ciastka 15-20 minut.
 

Składniki:

  • 10 dag mrożonego szpinaku
  • 5 dag zmielonych orzechów laskowych
  • 15 dag mąki żytniej
  • 7 dag mąki orkiszowej
  • 5 dag odtłuszczonego mleka w proszku
  • 1 jajko
  • 50 ml oleju
  • 50 ml rosołu z kurczaka

Mąkę połączyć z orzechami i mlekiem w proszku. Rozmrożony szpinak odsączyć. Wymieszać olej, rosół, jajko i szpinak, dodać do mąki i zagnieść. Utoczyć dwa wałki grubości 3 cm i na godzinę włożyć do lodówki. Pokroić ciasto na plasterki (0,5 cm) i ułożyć na wyłożonej papierem formie. Nagrzać piekarnik do 180°C i piec ciastka 15-20 minut.