Ciastka serowo-orzechowe


googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Składniki:

15 dag świeżo startego sera typu appenzeller 10 dag zmielonych orzechów laskowych 4 jajka 50 dag mąki 2 ząbki czosnku łyżka miodu

Orzechy laskowe przyrumienić na patelni (bez tłuszczu) i ostudzić. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wykroić ciasteczka. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze ok. 180°C przez 20 minut.

Składniki:

  • 15 dag świeżo startego sera typu appenzeller
  • 10 dag zmielonych orzechów laskowych
  • 4 jajka
  • 50 dag mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka miodu

Orzechy laskowe przyrumienić na patelni (bez tłuszczu) i ostudzić. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wykroić ciasteczka. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze ok. 180°C przez 20 minut.