Składniki:
- 25 dag tofu
- 25 dag marchwi
- 25 g masła
- 2 jajka
- natka pietruszki
- 50 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
Odsączyć tofu i pokroić w kostkę. Umyć marchew i nieoskrobaną zetrzeć na tarce z małymi otworami. Umytą pietruszkę drobno posiekać. Wymieszać wszystko w misce, dodać jajka i masło, a potem zmiksować. Stopniowo dosypywać mąkę, aż powstanie jednolita masa. Ciasto rozwałkować (nie może się kleić) na placek grubości pół centymetra i wykroić ciasteczka. Ułożyć je na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Po trzech kwadransach obrócić wypieki i zostawić na kolejne 45 minut. Poczekać, aż wyschną (około 24 godzin), a potem przełożyć do szczelnego pojemnika. Tak przechowywane smakołyki nie stracą swych zalet nawet przez rok.
To też cię zainteresuje
Wyprawka dla psa. Co powinno się w nie...
Chleb dla psa. Czy pies może jeść chle...
Kołnierz pooperacyjny dla psa. O tym n...
Prezent dla zwierzaka. Rozwiązanie qui...
Alergia na psa. Co zrobić, by nie odda...
Zabierasz psa na protesty? To może się...
Test: Czy wiesz już wszystko o szczeni...
Dlaczego psy jedzą trawę? Poznaj powód...
Jesteś psiarzem czy kociarzem? Rozwiąz...
Jak zdobyć zaufanie psa? Sprawdź, jak ...
Na to czekali miłośnicy zwierząt od la...
Magazyn „Mój Pies i Kot” już w sprzeda...
5 sytuacji, w których psy najczęściej ...
Jak odchudzić psa po zimie? Oto 6 skut...
Naleśniki dla psa. Czy pies może jeść ...