Ciastka z tofu - Psy.pl

Ciastka z tofu

Składniki: 25 dag tofu 25 dag marchwi 25 g masła 2 jajka natka pietruszki 50 dag mąki pszennej pełnoziarnistej googletag.cmd.push(function() { googletag.display('single_midtext'); });Odsączyć tofu i pokroić w kostkę. Umyć marchew i nieoskrobaną zetrzeć na tarce z małymi otworami. Umytą pietruszkę drobno posiekać. Wymieszać wszystko w misce, dodać…

Składniki:

  • 25 dag tofu
  • 25 dag marchwi
  • 25 g masła
  • 2 jajka
  • natka pietruszki
  • 50 dag mąki pszennej pełnoziarnistej

Odsączyć tofu i pokroić w kostkę. Umyć marchew i nieoskrobaną zetrzeć na tarce z małymi otworami. Umytą pietruszkę drobno posiekać. Wymieszać wszystko w misce, dodać jajka i masło, a potem zmiksować. Stopniowo dosypywać mąkę, aż powstanie jednolita masa. Ciasto rozwałkować (nie może się kleić) na placek grubości pół centymetra i wykroić ciasteczka. Ułożyć je na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Po trzech kwadransach obrócić wypieki i zostawić na kolejne 45 minut. Poczekać, aż wyschną (około 24 godzin), a potem przełożyć do szczelnego pojemnika. Tak przechowywane smakołyki nie stracą swych zalet nawet przez rok.

 

Chcesz dać głos i ocenić?
Dołącz do naszego stada – zarejestruj się!
Ocena użytkowników

Dodaj komentarz

Zaloguj się do swojego konta lub skomentuj anonimowo. Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *