Składniki:
- 20 dag mąki
- 5 dag płatków owsianych
- 5 dag otrębów pszennych
- 1/2 paczki suchych drożdży
- 120 ml bulionu z kostki
- 10 ml mleka
Przesiać mąkę, dodać płatki i otręby. Drożdże rozpuścić w letnim mleku i połączyć z mąką. Mieszać do powstania jednolitej masy. Przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na pół godziny. Zagnieść ciasto i rozwałkować placek o grubości pół centymetra. Wykroić ciasteczka za pomocą foremek lub szklanki, umieścić na blasze wyłożonej papierem i pozostawić na 10 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 170°C przez 45 min. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim ciasteczka do wyschnięcia.
To też cię zainteresuje
Czy odporność na ból u psów zależy od ...
Jak wybierać ubrania, by nie zbierały ...
Dlaczego czarne psy mają takiego pecha...
Test: Czy jesteś znawcą psich ras? Spr...
Psie przyjaźnie. Jak wybierać psu kole...
Dla uratowanych mopsów wybudowała w sw...
4 interesujące fakty o psich zębach
Hiszpanie nie mogą wychodzić z domów. ...
Magazyn „Mój Pies i Kot” już w sprzeda...
Test: Jaka rasa psa najbardziej do cie...
7 najczęstszych błędów żywieniowych po...
Zbigniew Kowalewski – nominowany...
Karma dla dużego psa. Jak wybrać karmę...
Brokuły dla psa. Czy pies może jeść br...
Dlaczego pies leży na plecach?