Fishburgery - Psy.pl - mamy nosa!

Fishburgery

Składniki: 1-kg filetów z ryb 0,5 kg szpinaku 80 dag mąki ryżowej Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je…

Składniki:

  • 1-kg filetów z ryb
  • 0,5 kg szpinaku
  • 80 dag mąki ryżowej

Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około godziny. Potem zmniejszyć temperaturę do 150°C i uchylić lekko drzwi piekarnika. Piec fishburgery dalej – często je odwracając – tak długo, aż będą twarde również w środku. Pozostawić do wyschnięcia przez dobę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
 

Chcesz dać głos i ocenić?
Dołącz do naszego stada – zarejestruj się!
Ocena użytkowników

Dodaj komentarz

Zaloguj się do swojego konta lub skomentuj anonimowo. Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *