14.01.2009
Fishburgery
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Fishburgery.
fot. Shutterstock
Składniki:
- 1-kg filetów z ryb
- 0,5 kg szpinaku
- 80 dag mąki ryżowej
Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około godziny. Potem zmniejszyć temperaturę do 150°C i uchylić lekko drzwi piekarnika. Piec fishburgery dalej – często je odwracając – tak długo, aż będą twarde również w środku. Pozostawić do wyschnięcia przez dobę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
01.07.2025
Boczek dla psa. Czy pies może jeść boczek?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Boczek wydaje się dobrym przysmakiem dla psów – w końcu to kawałek mięsa. Jednak czy na pewno pies może go jeść bez żadnych ograniczeń? Sprawdź, czy psu można dać boczek!
undefined
26.06.2025
Mity o suchej karmie. Czego nie mówią nam producenci karm?
Ten tekst przeczytasz w 4 minuty
Karmisz swojego pupila suchą karmą? Nie ma w tym nic złego, ale powinieneś wiedzieć, co trafia do miski twojego pupila... Poznaj najpopularniejsze mity o suchej karmie dla psów!
undefined
24.06.2025
Czy śledzie dla psa są zdrowe i bezpieczne?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Śledzie mają cenne wartości odżywcze i mogą znaleźć się w diecie naszych pupili. Jednak chcąc podać psu kawałek śledzia musimy zachować ostrożność!
undefined