Składniki:
- 1-kg filetów z ryb
- 0,5 kg szpinaku
- 80 dag mąki ryżowej
Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około godziny. Potem zmniejszyć temperaturę do 150°C i uchylić lekko drzwi piekarnika. Piec fishburgery dalej – często je odwracając – tak długo, aż będą twarde również w środku. Pozostawić do wyschnięcia przez dobę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
To też cię zainteresuje
Test walentynkowy: Czy twój pies napra...
Pietruszka dla psa. Czy pies może jeść...
Polskie psie gwiazdy Instagrama. Które...
5 sposobów, w jakie pies może uratować...
Suczkę husky zagłodziła na śmierć. Pow...
Anemia u psa. Czym się objawia i jak j...
Nie tylko aport! Poznaj najlepsze zaba...
Buraki dla psa. Czy pies może jeść bur...
Adoptujesz psa? Możesz liczyć na urlop...
Jakim psem z bajki jesteś? Rozwiązanie...
Kiedy warto stosować u psa dietę weter...
Jak oduczyć psa jedzenia odpadów?
Jak rozruszać psa na wiosnę? Mamy na t...
Najsłynniejsze historyczne psy. Czy sł...
Jak działa układ pokarmowy psa? Poznaj...