Kulki z wątróbki


googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Składniki:

10 dag mąki sojowej 15 dag mąki pszennej pełnoziarnistej 10 dag wątróbek kurzych łyżka płatków drożdżowych 2 łyżki masła jajko

Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik, zostawiając w nim wypieki do wyschnięcia (mniej więcej na godzinę).

Składniki:

  • 10 dag mąki sojowej
  • 15 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 10 dag wątróbek kurzych
  • łyżka płatków drożdżowych
  • 2 łyżki masła
  • jajko

Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik, zostawiając w nim wypieki do wyschnięcia (mniej więcej na godzinę).