14.01.2009
Kulki z wątróbki
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Kulki z wątróbki.
fot. Shutterstock
Składniki:
- 10 dag mąki sojowej
- 15 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
- 10 dag wątróbek kurzych
- łyżka płatków drożdżowych
- 2 łyżki masła
- jajko
Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik, zostawiając w nim wypieki do wyschnięcia (mniej więcej na godzinę).
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
14.07.2025
Czy pies może jeść rodzynki? Sprawdź, czym to grozi!
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Słodkie i pyszne rodzynki to jeden z przysmaków, którego nigdy nie wolno podawać czworonogom. Czym grozi karmienie psa rodzynkami? Sprawdź!
undefined
09.07.2025
Węglowodany w psiej diecie. Doskonałe źródło energii czy niepotrzebny zapychacz?
Ten tekst przeczytasz w 4 minuty
Czy w każdej psiej diecie muszą się znaleźć węglowodany? Jakie jest zapotrzebowanie domowego czworonoga na ten składnik pokarmowy i czy na pewno węglowodany są dla psa bezpieczne?
undefined
05.07.2025
Kukurydza dla psa. Czy pies może jeść kukurydzę?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Czy kukurydza to dla psa zdrowa i bezpieczna przekąska? Sprawdź, czy swojego domowego czworonoga możesz częstować kukurydzą!
undefined