Kulki z wątróbki - Psy.pl

Kulki z wątróbki

Składniki: 10 dag mąki sojowej 15 dag mąki pszennej pełnoziarnistej 10 dag wątróbek kurzych łyżka płatków drożdżowych 2 łyżki masła jajko Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik,…

Składniki:

  • 10 dag mąki sojowej
  • 15 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 10 dag wątróbek kurzych
  • łyżka płatków drożdżowych
  • 2 łyżki masła
  • jajko

Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik, zostawiając w nim wypieki do wyschnięcia (mniej więcej na godzinę).

Chcesz dać głos i ocenić?
Dołącz do naszego stada – zarejestruj się!
Ocena użytkowników

Dodaj komentarz

Zaloguj się do swojego konta lub skomentuj anonimowo. Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *