14.01.2009
Kulki z wątróbki
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Kulki z wątróbki.
fot. Shutterstock
Składniki:
- 10 dag mąki sojowej
- 15 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
- 10 dag wątróbek kurzych
- łyżka płatków drożdżowych
- 2 łyżki masła
- jajko
Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik, zostawiając w nim wypieki do wyschnięcia (mniej więcej na godzinę).
Polecane przez redakcję
Reklama
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
08.04.2024
Dlaczego pies nie powinien jeść zbyt szybko?
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Fakt, że pies je zbyt szybko, jest jednym z poważniejszych problemów współczesnych opiekunów czworonogów. Zachowanie to bywa zagrożeniem zdrowia, a nawet życia pupila. Na szczęście stosunkowo łatwo zapobiegać łapczywemu spożywaniu pokarmu i jego przykrym następstwom.
undefined
01.04.2024
Problem z drapaniem? Zadbaj dietą o zdrową skórę i sierść psa!
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Opiekunowie psów pytają często, jakich szamponów i odżywek używać, aby sierść pupila była piękna i zdrowa. Jednak kosmetyki nie wystarczą. Najważniejsze jest właściwe odżywienie „od środka”. Bez tego nie ma mowy o efektownym wyglądzie ani zdrowej skórze! A to często oznacza problemy z drapaniem.
undefined
29.03.2024
Piesotto – jak jedzenie zdobyło zaufanie opiekunów i podbiło serca psów. Podsumowanie testów!
Ten tekst przeczytasz w 4 minuty
Czy gotowane jedzenie dla psów może być smaczne, zdrowe i… wygodne? To zagadnienie postanowiliśmy zbadać redakcyjnie, kierując się sprawnymi nosami i wyjątkowymi podniebieniami naszych czworonożnych przyjaciół. To oni od kilku tygodni mieli okazję testować jedzenie Piesotto.
undefined