Mufinki marchwiowo-serowe


googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Składniki:

szklanka mąki pszennej szklanka mąki pełnoziarnistej łyżeczka proszku do pieczenia szklanka startego żółtego sera szklanka startej marchwi 2 duże jajka szklanka mleka 1/4 szklanki oleju

Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać marchew, ser i wyrobić ciasto. W osobnej misce ubić jajka, dodać mleko i olej. Tak przygotowaną masę wymieszać z ciastem. Wysmarować foremkę masłem, wypełnić otwory ciastem na 3/4 wysokości. Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C. Piec mufinki na środkowym poziomie przez 20-25 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i pozostawić do ostygnięcia.
 

Składniki:

  • szklanka mąki pszennej
  • szklanka mąki pełnoziarnistej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szklanka startego żółtego sera
  • szklanka startej marchwi
  • 2 duże jajka
  • szklanka mleka
  • 1/4 szklanki oleju

Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać marchew, ser i wyrobić ciasto. W osobnej misce ubić jajka, dodać mleko i olej. Tak przygotowaną masę wymieszać z ciastem. Wysmarować foremkę masłem, wypełnić otwory ciastem na 3/4 wysokości. Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C. Piec mufinki na środkowym poziomie przez 20-25 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i pozostawić do ostygnięcia.