Pasterskie jadło „Lassie”


googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Składniki:

30 dag ugotowanego ryżu lub purée z ziemniaków 2 jajka 25 dag duszonych jarzyn (cukinia, botwina, marchewka – utarte przed duszeniem) 3 łyżki oleju roślinnego 20 dag chudego twarogu 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki lub kopru

Przygotowanie:
Ryż lub purée postawić na małym ogniu, dodać jajko i mieszać aż do zgęstnienia. Zestawić garnek z ognia i dodać pozostałe składniki. Wymieszać. Zamiast twarogu można dodać 20 dag ugotowanego w małej ilości wody mięsa (wołowego, indyczego, kurzego lub jagnięcego).

googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992853365-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227051624-0');});

 

Składniki:

  • 30 dag ugotowanego ryżu lub purée z ziemniaków
  • 2 jajka
  • 25 dag duszonych jarzyn (cukinia, botwina, marchewka – utarte przed duszeniem)
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 20 dag chudego twarogu
  • 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki lub kopru

Przygotowanie:
Ryż lub purée postawić na małym ogniu, dodać jajko i mieszać aż do zgęstnienia. Zestawić garnek z ognia i dodać pozostałe składniki. Wymieszać. Zamiast twarogu można dodać 20 dag ugotowanego w małej ilości wody mięsa (wołowego, indyczego, kurzego lub jagnięcego).