Placki ziemniaczane „Zły wilk”


googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Składniki:

20 dag mięsa drobiowego 20 dag ziemniaków ugotowanych w łupinach jajko 2 małe utarte cukinie 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Przygotowanie:
Z ziemniaków, jajka i pietruszki zrobić mikserem purée, cukinię utrzeć, mięso drobno pokroić, wszystko razem wymieszać. Z masy ulepić placki o średnicy 8-10-cm, ułożyć na posmarowanej olejem blasze i piec w temperaturze 150°C, aż będą złocistobrązowe.
 

Składniki:

  • 20 dag mięsa drobiowego
  • 20 dag ziemniaków ugotowanych w łupinach
  • jajko
  • 2 małe utarte cukinie
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Przygotowanie:
Z ziemniaków, jajka i pietruszki zrobić mikserem purée, cukinię utrzeć, mięso drobno pokroić, wszystko razem wymieszać. Z masy ulepić placki o średnicy 8-10-cm, ułożyć na posmarowanej olejem blasze i piec w temperaturze 150°C, aż będą złocistobrązowe.