02.09.2016

Kucharz Klops gotuje – marchewkowe kości

author-avatar.svg

psy.pl

Ten tekst przeczytasz w 1 minutę

Łatwe, proste i szybkie! W dodatku twój pupil na pewno pomoże w ich przygotowaniu 😉

fot. Igor Grątkowski

Marchewkowe kości

ok. 15 sztuk

  • marchewka 2 średnie szt.
  • jabłko 1 szt.
  • mąka pełnoziarnista 200 g + łyżka do podsypania
  • jajko 1 szt.
  • olej lub smalec 1 łyżka

Marchewki i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dodaj jajko, mąkę i tłuszcz. Zagnieć ciasto.  Schładzaj je w lodówce przez 20 minut.

Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy i foremką w kształcie kości wytnij ciasteczka. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Autor: Beata Grątkowska
Pierwsza publikacja: 26.04.2022

Podziel się tym artykułem:

author-avatar.svg
psy.pl

Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.

Zobacz powiązane artykuły

30.04.2025

To nie musi być alergia! Jak rozpoznać nietolerancję pokarmową u psa małej rasy?

Ten tekst przeczytasz w 3 minuty

Problemy trawienne u małych psów nie zawsze oznaczają alergię! Jak rozpoznać przyczynę nawracających zaburzeń trawienia u psa małej rasy i jak pomóc pupilowi?

nietolerancja pokarmowa małe rasy

undefined

26.04.2025

Woda dla psa. Czy pies może pić wodę mineralną?

Ten tekst przeczytasz w 2 minuty

Psy nie powinny pić wysokozmineralizowanej wody z butelki ani wody gazowanej. Jaka w takim razie powinna być woda dla psa?

jaka woda dla psa

undefined

21.04.2025

Jak urozmaicić dietę psa?

Ten tekst przeczytasz w 5 minut

Rano sucha karma, wieczorem sucha karma… Ile można jeść to samo? Sprawdź, jak urozmaicić dietę psa w bezpieczny i zdrowy sposób!

jak urozmaicić dietę psa

undefined

null

Bądź na bieżąco

Zapisz się na newsletter i otrzymuj raz w tygodniu wieści ze świata psów!

Zapisz się