02.09.2016
Kucharz Klops gotuje – marchewkowe kości
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Łatwe, proste i szybkie! W dodatku twój pupil na pewno pomoże w ich przygotowaniu 😉
fot. Igor Grątkowski
Marchewkowe kości
ok. 15 sztuk
- marchewka 2 średnie szt.
- jabłko 1 szt.
- mąka pełnoziarnista 200 g + łyżka do podsypania
- jajko 1 szt.
- olej lub smalec 1 łyżka
Marchewki i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dodaj jajko, mąkę i tłuszcz. Zagnieć ciasto. Schładzaj je w lodówce przez 20 minut.
Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy i foremką w kształcie kości wytnij ciasteczka. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Autor: Beata Grątkowska
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
30.04.2025
To nie musi być alergia! Jak rozpoznać nietolerancję pokarmową u psa małej rasy?
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Problemy trawienne u małych psów nie zawsze oznaczają alergię! Jak rozpoznać przyczynę nawracających zaburzeń trawienia u psa małej rasy i jak pomóc pupilowi?
undefined
26.04.2025
Woda dla psa. Czy pies może pić wodę mineralną?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Psy nie powinny pić wysokozmineralizowanej wody z butelki ani wody gazowanej. Jaka w takim razie powinna być woda dla psa?
undefined
21.04.2025
Jak urozmaicić dietę psa?
Ten tekst przeczytasz w 5 minut
Rano sucha karma, wieczorem sucha karma… Ile można jeść to samo? Sprawdź, jak urozmaicić dietę psa w bezpieczny i zdrowy sposób!
undefined