Kucharz Klops gotuje – marchewkowe kości

Łatwe, proste i szybkie! W dodatku twój pupil na pewno pomoże w ich przygotowaniu ;)
Marchewkowe kości
ok. 15 sztuk
- marchewka 2 średnie szt.
- jabłko 1 szt.
- mąka pełnoziarnista 200 g + łyżka do podsypania
- jajko 1 szt.
- olej lub smalec 1 łyżka
Marchewki i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dodaj jajko, mąkę i tłuszcz. Zagnieć ciasto. Schładzaj je w lodówce przez 20 minut.
Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy i foremką w kształcie kości wytnij ciasteczka. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Autor: Beata Grątkowska
To też cię zainteresuje
Kiedy zabrać psa do weterynarza?
Konkurs! Wygraj portret pupila!
Wypełnij ankietę i odbierz e-book!
Przywitaj wiosnę z psem!
Szukasz prezentu dla psa?
Bezpieczne święta z psem
Odbierz darmowy e-book od Psy.pl!
Spędź miło czas na zabawach z rodziną...
Makaron dla psa. Czy pies może jeść ma...
5 powodów, dla których warto kupować k...
Papryka dla psa. Czy pies może jeść pa...
5 ras psów z niebieskimi oczami
Magazyn „Mój Pies i Kot” już w sprzeda...
Magazyn „Mój Pies i Kot” już w sprzeda...
Dlaczego chihuahua są wiecznie wściekł...