Serniczki z marchewką

Składniki:

30 dag mąki orkiszowej 12 dag chudego białego sera 5 marchewek średniej wielkości jajko szczypta soli

Marchewki zetrzeć na drobnej tarce, odsączyć i wymieszać z mąką, pokruszonym serem, jajkiem i solą. Zagnieść ciasto, a następnie uformować placek. Wykrawać z niego ciastka za pomocą foremek. Piec w nagrzanym do 160°C piekarniku przez mniej więcej 20 minut. Pozostawić do wyschnięcia.
 

Składniki:

  • 30 dag mąki orkiszowej
  • 12 dag chudego białego sera
  • 5 marchewek średniej wielkości
  • jajko
  • szczypta soli

Marchewki zetrzeć na drobnej tarce, odsączyć i wymieszać z mąką, pokruszonym serem, jajkiem i solą. Zagnieść ciasto, a następnie uformować placek. Wykrawać z niego ciastka za pomocą foremek. Piec w nagrzanym do 160°C piekarniku przez mniej więcej 20 minut. Pozostawić do wyschnięcia.