Serniczki

Składniki:

5 dag sera ementaler 7 dag margaryny 10 dag mąki pełnoziarnistej przetarty ząbek czosnku jajko ziarenka sezamu

Żółtko dobrze wymieszać z resztą składników i zagnieść ciasto. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkować placek o grubości około centymetra i wykroić ciasteczka za pomocą foremek lub szklanki. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem, posmarować białkiem i posypać sezamem. Piec w temperaturze 180°C przez mniej więcej 20 minut.
 

Składniki:

  • 5 dag sera ementaler
  • 7 dag margaryny
  • 10 dag mąki pełnoziarnistej
  • przetarty ząbek czosnku
  • jajko
  • ziarenka sezamu

Żółtko dobrze wymieszać z resztą składników i zagnieść ciasto. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkować placek o grubości około centymetra i wykroić ciasteczka za pomocą foremek lub szklanki. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem, posmarować białkiem i posypać sezamem. Piec w temperaturze 180°C przez mniej więcej 20 minut.