Świąteczne ciasteczka


googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Składniki:

3,5 filiżanki mąki pszennej 2 filiżanki mąki pszennej pełnoziarnistej filiżanka mąki żytniej filiżanka zagęszczacza 2 szklanki płatków owsianych 3 jajka 1/2 szklanki mleka w proszku (najlepiej dla szczeniąt) 1/4-1/2 litra rosołu szczypta soli

Składniki wymieszać i zarobić ciasto (dolać tyle rosołu, by dało się rozwałkować). Po rozwałkowaniu wykroić ciasteczka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec do zrumienienia w temperaturze 150°C na środkowym poziomie piekarnika.

googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992853365-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227051624-0');});

 

Składniki:

  • 3,5 filiżanki mąki pszennej
  • 2 filiżanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • filiżanka mąki żytniej
  • filiżanka zagęszczacza
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mleka w proszku (najlepiej dla szczeniąt)
  • 1/4-1/2 litra rosołu
  • szczypta soli

Składniki wymieszać i zarobić ciasto (dolać tyle rosołu, by dało się rozwałkować). Po rozwałkowaniu wykroić ciasteczka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec do zrumienienia w temperaturze 150°C na środkowym poziomie piekarnika.