14.01.2009
Wegetariańskie krakersy
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Wegetariańskie krakersy.
fot. Shutterstock
Składniki:
- duża marchewka(lub jabłko, ewentualnie cukinia)
- olej słonecznikowy
- mleko
- jajko
- mąka
Zetrzeć marchewkę, wlać trochę mleka i odrobinę oleju. Dodać tyle mąki, aby dało się zagnieść masę. Łyżką uformować stożki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec w nagrzanym do 170-180°C piekarniku przez 25 minut. Po wyłączeniu pozostawić do wyschnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
05.07.2025
Kukurydza dla psa. Czy pies może jeść kukurydzę?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Czy kukurydza to dla psa zdrowa i bezpieczna przekąska? Sprawdź, czy swojego domowego czworonoga możesz częstować kukurydzą!
undefined
01.07.2025
Boczek dla psa. Czy pies może jeść boczek?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Boczek wydaje się dobrym przysmakiem dla psów – w końcu to kawałek mięsa. Jednak czy na pewno pies może go jeść bez żadnych ograniczeń? Sprawdź, czy psu można dać boczek!
undefined
26.06.2025
Mity o suchej karmie. Czego nie mówią nam producenci karm?
Ten tekst przeczytasz w 4 minuty
Karmisz swojego pupila suchą karmą? Nie ma w tym nic złego, ale powinieneś wiedzieć, co trafia do miski twojego pupila... Poznaj najpopularniejsze mity o suchej karmie dla psów!
undefined