Wegetariańskie krakersy


googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Składniki:

duża marchewka(lub jabłko, ewentualnie cukinia) olej słonecznikowy mleko jajko mąka

Zetrzeć marchewkę, wlać trochę mleka i odrobinę oleju. Dodać tyle mąki, aby dało się zagnieść masę. Łyżką uformować stożki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec w nagrzanym do 170-180°C piekarniku przez 25 minut. Po wyłączeniu pozostawić do wyschnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.

Składniki:

  • duża marchewka(lub jabłko, ewentualnie cukinia)
  • olej słonecznikowy
  • mleko
  • jajko
  • mąka

Zetrzeć marchewkę, wlać trochę mleka i odrobinę oleju. Dodać tyle mąki, aby dało się zagnieść masę. Łyżką uformować stożki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec w nagrzanym do 170-180°C piekarniku przez 25 minut. Po wyłączeniu pozostawić do wyschnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.