14.01.2009
Wigilijny przysmak
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Wigilijny przysmak.
fot. Shutterstock
Składniki:
- 30 dag mąki orkiszowej
- 90-ml maślanki
- jajko
- puszka tuńczyka w oleju
- łyżka posiekanej pietruszki
Zmiksować tuńczyka (razem z olejem), jajko, maślankę i pietruszkę. Masę dodać do mąki i wymieszać. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykroić ciasteczka. Ułożyć na pokrytej papierem blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez mniej więcej 20 minut. Po wyłączeniu zostawić w nim wypieki na 10 minut.
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Polecane przez redakcję
Reklama
Zobacz powiązane artykuły
25.03.2024
Przysmaki z wielkanocnego stołu. Czym poczęstować psa?
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Wiele przysmaków z wielkanocnego stołu kusi naszego psa. Którymi z nich możemy się z nim podzielić? Jak wybierać przekąski, które nadają się dla czworonogów, nie ryzykując przy tym zatruć czy biegunek w okresie świąt?
undefined
21.03.2024
Piesotto – gotowane jedzenie dla wymagających. Testy i recenzja
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Gotowane jedzenie dla psa kojarzy się głównie z resztkami ze stołu. A co, jeśli byłoby gotowane specjalnie dla psów? Takie właśnie jest Piesotto – i do tego dostajemy je w dostawie do domu. Czy jednak pies je polubi?
undefined
16.03.2024
Piesotto – w krainie psich smaków. Czy gotowane jedzenie dla psa ma sens?
Ten tekst przeczytasz w 4 minuty
Zamawiamy sobie gotowe diety, a psu podajemy suchą karmę. A gdyby okazało się, że jest sensowna i zdrowsza alternatywa? To właśnie oferować ma Piesotto. Postanowiliśmy przetestować, czy faktycznie takie rozwiązanie ma sens.
undefined