Zimowe smakołyki


googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1568992787157-0');}); googletag.cmd.push(function(){googletag.display('div-gpt-ad-1569227010092-0');});

Składniki:

4 filiżanki mąki kukurydzianej 3 filiżanki wątróbki drobiowej 2 jajka około szklanki wywaru z warzyw łyżka oleju roślinnego

Wątróbkę zmiksować końcówką do zup. Ubić jajka w dużej misce, a skorupki drobno potłuc. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Nagrzać piekarnik do 180°C, blaszkę wyłożyć papierem i układać na niej niewielkie kuleczki. Piec przez ok. 30 minut, pozostawić w piekarniku do wyschnięcia. Przechowywać w lodówce (nie dłużej niż tydzień).
 

Składniki:

  • 4 filiżanki mąki kukurydzianej
  • 3 filiżanki wątróbki drobiowej
  • 2 jajka
  • około szklanki wywaru z warzyw
  • łyżka oleju roślinnego

Wątróbkę zmiksować końcówką do zup. Ubić jajka w dużej misce, a skorupki drobno potłuc. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Nagrzać piekarnik do 180°C, blaszkę wyłożyć papierem i układać na niej niewielkie kuleczki. Piec przez ok. 30 minut, pozostawić w piekarniku do wyschnięcia. Przechowywać w lodówce (nie dłużej niż tydzień).