Kucharz Klops gotuje – sałatka dla psa
Aleksandra Więcławska
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Oto przepis na danie z posmakiem lata. Bo nawet mięsożerca może zasmakować w sałatce!
fot. Igor Grątkowski
Sałatka z posmakiem lata
4-6 porcji
- makaron 150 g
- rostbef 250 g
- szpinak baby 20 listków
- borówka amerykańska 20 szt.
- olej 2 łyżki
Makaron ugotuj, odcedź, wystudź i wymieszaj z łyżką oleju. Kawałek rostbefu obsmaż na pozostałym oleju i włóż do piekarnika (180 stopni C) na 15 minut. Wyjmij, daj mięsu odpocząć. Gdy ostygnie, pokrój na kawałki i wymieszaj z makaronem.
Szpinak opłucz, porwij listki. Umyj borówki. Dodaj wszystko do makaronu, podziel na porcje i podawaj.
Autor: Beata Grątkowska
Certyfikowana trenerka psów (kurs ukończony w Centrum Kynologicznym Canid). Ukończyła też liczne kursy i uczestniczyła w kilkunastu seminariach z zakresu zachowania, żywienia i opieki nad psami.