15.01.2009
Ciasteczka maślane
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Ciasteczka maślane.
fot. Shutterstock
Składniki
- 30 dag mąki pszennej
- 1/2 kostki masła
- 2 jajka
- 3 łyżki miodu
Składniki zmiksować, używając końcówek do ugniatania, i włożyć ciasto na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować je na grubość ok. 1 cm. Za pomocą foremek wykroić ciasteczka. Nagrzać piekarnik do temperatury 150°C. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem i piec przez mniej więcej 10 min.
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
12.05.2025
Szparagi dla psa. Czy pies może jeść szparagi?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Szparagi mogą znaleźć się w diecie psa pod warunkiem, że zostaną odpowiednio przygotowane. W przeciwnym razie wywołają nieprzyjemne objawy!
undefined
30.04.2025
To nie musi być alergia! Jak rozpoznać nietolerancję pokarmową u psa małej rasy?
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Problemy trawienne u małych psów nie zawsze oznaczają alergię! Jak rozpoznać przyczynę nawracających zaburzeń trawienia u psa małej rasy i jak pomóc pupilowi?
undefined
26.04.2025
Woda dla psa. Czy pies może pić wodę mineralną?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Psy nie powinny pić wysokozmineralizowanej wody z butelki ani wody gazowanej. Jaka w takim razie powinna być woda dla psa?
undefined