14.01.2009
Fishburgery
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Fishburgery.
fot. Shutterstock
Składniki:
- 1-kg filetów z ryb
- 0,5 kg szpinaku
- 80 dag mąki ryżowej
Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około godziny. Potem zmniejszyć temperaturę do 150°C i uchylić lekko drzwi piekarnika. Piec fishburgery dalej – często je odwracając – tak długo, aż będą twarde również w środku. Pozostawić do wyschnięcia przez dobę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
12.05.2025
Szparagi dla psa. Czy pies może jeść szparagi?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Szparagi mogą znaleźć się w diecie psa pod warunkiem, że zostaną odpowiednio przygotowane. W przeciwnym razie wywołają nieprzyjemne objawy!
undefined
30.04.2025
To nie musi być alergia! Jak rozpoznać nietolerancję pokarmową u psa małej rasy?
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Problemy trawienne u małych psów nie zawsze oznaczają alergię! Jak rozpoznać przyczynę nawracających zaburzeń trawienia u psa małej rasy i jak pomóc pupilowi?
undefined
26.04.2025
Woda dla psa. Czy pies może pić wodę mineralną?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Psy nie powinny pić wysokozmineralizowanej wody z butelki ani wody gazowanej. Jaka w takim razie powinna być woda dla psa?
undefined