14.01.2009

Fishburgery

author-avatar.svg

psy.pl

Ten tekst przeczytasz w 1 minutę

Fishburgery.

karma w saszetkach

fot. Shutterstock

Składniki:

  • 1-kg filetów z ryb
  • 0,5 kg szpinaku
  • 80 dag mąki ryżowej

Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około godziny. Potem zmniejszyć temperaturę do 150°C i uchylić lekko drzwi piekarnika. Piec fishburgery dalej – często je odwracając – tak długo, aż będą twarde również w środku. Pozostawić do wyschnięcia przez dobę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

Pierwsza publikacja: 25.04.2022

Podziel się tym artykułem:

author-avatar.svg
psy.pl

Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.

Zobacz powiązane artykuły

12.05.2025

Szparagi dla psa. Czy pies może jeść szparagi?

Ten tekst przeczytasz w 2 minuty

Szparagi mogą znaleźć się w diecie psa pod warunkiem, że zostaną odpowiednio przygotowane. W przeciwnym razie wywołają nieprzyjemne objawy!

czy pies może jeść szparagi

undefined

30.04.2025

To nie musi być alergia! Jak rozpoznać nietolerancję pokarmową u psa małej rasy?

Ten tekst przeczytasz w 3 minuty

Problemy trawienne u małych psów nie zawsze oznaczają alergię! Jak rozpoznać przyczynę nawracających zaburzeń trawienia u psa małej rasy i jak pomóc pupilowi?

nietolerancja pokarmowa małe rasy

undefined

26.04.2025

Woda dla psa. Czy pies może pić wodę mineralną?

Ten tekst przeczytasz w 2 minuty

Psy nie powinny pić wysokozmineralizowanej wody z butelki ani wody gazowanej. Jaka w takim razie powinna być woda dla psa?

jaka woda dla psa

undefined

null

Bądź na bieżąco

Zapisz się na newsletter i otrzymuj raz w tygodniu wieści ze świata psów!

Zapisz się