14.01.2009
Fishburgery
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Fishburgery.
fot. Shutterstock
Składniki:
- 1-kg filetów z ryb
- 0,5 kg szpinaku
- 80 dag mąki ryżowej
Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około godziny. Potem zmniejszyć temperaturę do 150°C i uchylić lekko drzwi piekarnika. Piec fishburgery dalej – często je odwracając – tak długo, aż będą twarde również w środku. Pozostawić do wyschnięcia przez dobę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
09.07.2025
Węglowodany w psiej diecie. Doskonałe źródło energii czy niepotrzebny zapychacz?
Ten tekst przeczytasz w 4 minuty
Czy w każdej psiej diecie muszą się znaleźć węglowodany? Jakie jest zapotrzebowanie domowego czworonoga na ten składnik pokarmowy i czy na pewno węglowodany są dla psa bezpieczne?
undefined
05.07.2025
Kukurydza dla psa. Czy pies może jeść kukurydzę?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Czy kukurydza to dla psa zdrowa i bezpieczna przekąska? Sprawdź, czy swojego domowego czworonoga możesz częstować kukurydzą!
undefined
01.07.2025
Boczek dla psa. Czy pies może jeść boczek?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Boczek wydaje się dobrym przysmakiem dla psów – w końcu to kawałek mięsa. Jednak czy na pewno pies może go jeść bez żadnych ograniczeń? Sprawdź, czy psu można dać boczek!
undefined