14.01.2009

Fishburgery

author-avatar.svg

psy.pl

Ten tekst przeczytasz w 1 minutę

Fishburgery.

karma w saszetkach

fot. Shutterstock

Składniki:

  • 1-kg filetów z ryb
  • 0,5 kg szpinaku
  • 80 dag mąki ryżowej

Filety rozmrozić, dobrze osuszyć i zmiksować. Wrzucić szpinak i ponownie lekko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę ryżową, aż do powstania jednolitej masy (nie może być zbyt rzadka ani się kruszyć). Uformować placki i ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około godziny. Potem zmniejszyć temperaturę do 150°C i uchylić lekko drzwi piekarnika. Piec fishburgery dalej – często je odwracając – tak długo, aż będą twarde również w środku. Pozostawić do wyschnięcia przez dobę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

Pierwsza publikacja: 25.04.2022

Podziel się tym artykułem:

author-avatar.svg
psy.pl

Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.

Zobacz powiązane artykuły

09.07.2025

Węglowodany w psiej diecie. Doskonałe źródło energii czy niepotrzebny zapychacz?

Ten tekst przeczytasz w 4 minuty

Czy w każdej psiej diecie muszą się znaleźć węglowodany? Jakie jest zapotrzebowanie domowego czworonoga na ten składnik pokarmowy i czy na pewno węglowodany są dla psa bezpieczne?

węglowodany dla psa

undefined

05.07.2025

Kukurydza dla psa. Czy pies może jeść kukurydzę?

Ten tekst przeczytasz w 2 minuty

Czy kukurydza to dla psa zdrowa i bezpieczna przekąska? Sprawdź, czy swojego domowego czworonoga możesz częstować kukurydzą!

kukurydza dla psa (1)

undefined

01.07.2025

Boczek dla psa. Czy pies może jeść boczek?

Ten tekst przeczytasz w 2 minuty

Boczek wydaje się dobrym przysmakiem dla psów – w końcu to kawałek mięsa. Jednak czy na pewno pies może go jeść bez żadnych ograniczeń? Sprawdź, czy psu można dać boczek!

boczek dla psa

undefined

null

Bądź na bieżąco

Zapisz się na newsletter i otrzymuj raz w tygodniu wieści ze świata psów!

Zapisz się