14.01.2009
Kulki z wątróbki
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Kulki z wątróbki.
fot. Shutterstock
Składniki:
- 10 dag mąki sojowej
- 15 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
- 10 dag wątróbek kurzych
- łyżka płatków drożdżowych
- 2 łyżki masła
- jajko
Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik, zostawiając w nim wypieki do wyschnięcia (mniej więcej na godzinę).
Polecane przez redakcję
Reklama
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
14.05.2024
Jak rozpoznać alergię pokarmową u psa?
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Alergia u psa jest powszechnym problemem. U czworonogów może występować zarówno alergia na pyłki czy roztocza, jak i pokarmowa. W przypadku tej ostatniej stosunkowo łatwo o unikanie składników alergizujących po ich zidentyfikowaniu.
undefined
01.05.2024
Czego NIE MOŻE jeść pies? Lista zakazanych produktów
Ten tekst przeczytasz w 5 minut
Dla ludzi są bezpieczne, ale psy – po ich zjedzeniu – mogą poważnie zachorować i się zatruć. Co to za produkty? Czego nie może jeść pies?
undefined
08.04.2024
Dlaczego pies nie powinien jeść zbyt szybko?
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Fakt, że pies je zbyt szybko, jest jednym z poważniejszych problemów współczesnych opiekunów czworonogów. Zachowanie to bywa zagrożeniem zdrowia, a nawet życia pupila. Na szczęście stosunkowo łatwo zapobiegać łapczywemu spożywaniu pokarmu i jego przykrym następstwom.
undefined