14.01.2009
Kulki z wątróbki
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Kulki z wątróbki.
fot. Shutterstock
Składniki:
- 10 dag mąki sojowej
- 15 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
- 10 dag wątróbek kurzych
- łyżka płatków drożdżowych
- 2 łyżki masła
- jajko
Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik, zostawiając w nim wypieki do wyschnięcia (mniej więcej na godzinę).
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
08.12.2024
Twój pies je łapczywie? Sprawdź, jak go spowolnić!
Ten tekst przeczytasz w 5 minut
Zbyt szybkie jedzenie może być przyczyną przeróżnych problemów zdrowotnych. Dlaczego pies je łapczywie i jak sprawić, by psiak zjadał posiłek w normalnym tempie?
undefined
01.12.2024
Nie dla psa… bigos. 5 błędów, które popełniasz przy wigilijnym stole
Ten tekst przeczytasz w 5 minut
Coraz bliżej święta… Już wkrótce zasiądziemy wraz z całą rodziną przy wigilijnym stole. Chcemy, by pies również poczuł świąteczną atmosferę - bywa jednak, że nasze wysiłki okazują się dla niego niedźwiedzią przysługą, a dobre chęci nie wystarczą, by uroczysta kolacja przebiegła bez przeszkód. Sprawdź, jakich błędów warto unikać!
undefined
14.11.2024
Gryzaki dla psa – które są bezpieczne, a jakich należy unikać?
Ten tekst przeczytasz w 9 minut
Poroże jelenia, królicze ucho, a może sarnia noga? Naturalne gryzaki dla psa robią ostatnio furorę i coraz częściej podajemy je naszym pupilom. Ale czy to na pewno dobrze? Które gryzaki wybierać? Ja łączyć ich podawanie z podstawowym żywieniem? I jak to jest z tymi zębami – czy gryzaki naprawdę je czyszczą? Na te pytania odpowiada specjalistka żywienia psów i kotów Karolina Hołda!
undefined