14.01.2009
Kulki z wątróbki
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Kulki z wątróbki.
fot. Shutterstock
Składniki:
- 10 dag mąki sojowej
- 15 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
- 10 dag wątróbek kurzych
- łyżka płatków drożdżowych
- 2 łyżki masła
- jajko
Ugotowane wątróbki zmiksować, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Ulepić małe kulki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160-180°C na blisko 10 minut. Wyłączyć piekarnik, zostawiając w nim wypieki do wyschnięcia (mniej więcej na godzinę).
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
12.05.2025
Szparagi dla psa. Czy pies może jeść szparagi?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Szparagi mogą znaleźć się w diecie psa pod warunkiem, że zostaną odpowiednio przygotowane. W przeciwnym razie wywołają nieprzyjemne objawy!
undefined
30.04.2025
To nie musi być alergia! Jak rozpoznać nietolerancję pokarmową u psa małej rasy?
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Problemy trawienne u małych psów nie zawsze oznaczają alergię! Jak rozpoznać przyczynę nawracających zaburzeń trawienia u psa małej rasy i jak pomóc pupilowi?
undefined
26.04.2025
Woda dla psa. Czy pies może pić wodę mineralną?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Psy nie powinny pić wysokozmineralizowanej wody z butelki ani wody gazowanej. Jaka w takim razie powinna być woda dla psa?
undefined