REKLAMA
REKLAMA

15.02.2016

Kucharz Klops gotuje – pieczone klopsiki z cukinią

author-avatar.svg

psy.pl

Ten tekst przeczytasz w 1 minutę

Te pyszności dla czworonogów są lekkie i nie tak tuczące, jak ciasteczka zawierające mąkę.

fot. Igor Grątkowski

REKLAMA

Pieczone klopsiki z cukinią

ok. 30 klopsów

  • mięso mielone wieprzowe z szynki 200 g
  • mięso na kotlety z indyka (mielone) 200 g
  • cukinia 1 szt. (nieduża)
  • jajka 2 szt.
  • bułka tarta 1 łyżka (opcjonalnie)
  • makaron ryżowy 30 g
  • oliwa 2 łyżki

Makaron ugotuj, odcedź i posiekaj na małe kawałki. Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, odciśnij sok, połącz z mięsem i makaronem, dodaj jajka i wyrób masę. Jeśli jest zbyt rzadka, dodaj trochę tartej bułki.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Uformuj z mięsa nieduże kotleciki, ułóż je na blasze, skrop oliwą i piecz ok. 15 minut.

Autor: Beata Grątkowska

Podziel się tym artykułem:

author-avatar.svg
psy.pl

Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.

REKLAMA
REKLAMA
Koty i Psy - E-booki

Pobierz darmowy ebook o rasach psów

Zapisz się na newsletter i odbierz ebook „50 ras w sam raz do kochania” całkowicie za darmo

Zapisz się
REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA zniknie za 10s

REKLAMA zniknie za 10s