14.01.2009
Wegetariańskie krakersy
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Wegetariańskie krakersy.
fot. Shutterstock
Składniki:
- duża marchewka(lub jabłko, ewentualnie cukinia)
- olej słonecznikowy
- mleko
- jajko
- mąka
Zetrzeć marchewkę, wlać trochę mleka i odrobinę oleju. Dodać tyle mąki, aby dało się zagnieść masę. Łyżką uformować stożki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec w nagrzanym do 170-180°C piekarniku przez 25 minut. Po wyłączeniu pozostawić do wyschnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
09.07.2025
Węglowodany w psiej diecie. Doskonałe źródło energii czy niepotrzebny zapychacz?
Ten tekst przeczytasz w 4 minuty
Czy w każdej psiej diecie muszą się znaleźć węglowodany? Jakie jest zapotrzebowanie domowego czworonoga na ten składnik pokarmowy i czy na pewno węglowodany są dla psa bezpieczne?
undefined
05.07.2025
Kukurydza dla psa. Czy pies może jeść kukurydzę?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Czy kukurydza to dla psa zdrowa i bezpieczna przekąska? Sprawdź, czy swojego domowego czworonoga możesz częstować kukurydzą!
undefined
01.07.2025
Boczek dla psa. Czy pies może jeść boczek?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Boczek wydaje się dobrym przysmakiem dla psów – w końcu to kawałek mięsa. Jednak czy na pewno pies może go jeść bez żadnych ograniczeń? Sprawdź, czy psu można dać boczek!
undefined