02.09.2016
Kucharz Klops gotuje – marchewkowe kości
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Łatwe, proste i szybkie! W dodatku twój pupil na pewno pomoże w ich przygotowaniu 😉
fot. Igor Grątkowski
Marchewkowe kości
ok. 15 sztuk
- marchewka 2 średnie szt.
- jabłko 1 szt.
- mąka pełnoziarnista 200 g + łyżka do podsypania
- jajko 1 szt.
- olej lub smalec 1 łyżka
Marchewki i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dodaj jajko, mąkę i tłuszcz. Zagnieć ciasto. Schładzaj je w lodówce przez 20 minut.
Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy i foremką w kształcie kości wytnij ciasteczka. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Autor: Beata Grątkowska
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
05.07.2025
Kukurydza dla psa. Czy pies może jeść kukurydzę?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Czy kukurydza to dla psa zdrowa i bezpieczna przekąska? Sprawdź, czy swojego domowego czworonoga możesz częstować kukurydzą!
undefined
01.07.2025
Boczek dla psa. Czy pies może jeść boczek?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Boczek wydaje się dobrym przysmakiem dla psów – w końcu to kawałek mięsa. Jednak czy na pewno pies może go jeść bez żadnych ograniczeń? Sprawdź, czy psu można dać boczek!
undefined
26.06.2025
Mity o suchej karmie. Czego nie mówią nam producenci karm?
Ten tekst przeczytasz w 4 minuty
Karmisz swojego pupila suchą karmą? Nie ma w tym nic złego, ale powinieneś wiedzieć, co trafia do miski twojego pupila... Poznaj najpopularniejsze mity o suchej karmie dla psów!
undefined