02.09.2016
Kucharz Klops gotuje – marchewkowe kości
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Łatwe, proste i szybkie! W dodatku twój pupil na pewno pomoże w ich przygotowaniu 😉
fot. Igor Grątkowski
Marchewkowe kości
ok. 15 sztuk
- marchewka 2 średnie szt.
- jabłko 1 szt.
- mąka pełnoziarnista 200 g + łyżka do podsypania
- jajko 1 szt.
- olej lub smalec 1 łyżka
Marchewki i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dodaj jajko, mąkę i tłuszcz. Zagnieć ciasto. Schładzaj je w lodówce przez 20 minut.
Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy i foremką w kształcie kości wytnij ciasteczka. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Autor: Beata Grątkowska
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
21.04.2025
Jak urozmaicić dietę psa?
Ten tekst przeczytasz w 5 minut
Rano sucha karma, wieczorem sucha karma… Ile można jeść to samo? Sprawdź, jak urozmaicić dietę psa w bezpieczny i zdrowy sposób!
undefined
20.04.2025
Suplementy wapniowe dla psa. Kiedy podawać psu wapń?
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Czy suplementy wapniowe to obowiązkowy składnik każdego psiego posiłku? Sprawdź, kiedy podawać psu wapń, a kiedy jest to niewskazane!
undefined
18.04.2025
Czy pies może jeść kości? Sprawdź, jakie kości dla psa będą najbezpieczniejsze!
Ten tekst przeczytasz w 5 minut
Każde dziecko wie, że psy gryzą kości. Ale czy to jest dla nich zdrowe i bezpieczne? Czy kość dla psa jest dobrym i bezpiecznym przysmakiem?
undefined