Żywienie psa
2 września 2016 1 minuta czytania

Kucharz Klops gotuje – marchewkowe kości

Łatwe, proste i szybkie! W dodatku twój pupil na pewno pomoże w ich przygotowaniu 😉

psy.pl
Udostępnij:

Marchewkowe kości

ok. 15 sztuk

  • marchewka 2 średnie szt.
  • jabłko 1 szt.
  • mąka pełnoziarnista 200 g + łyżka do podsypania
  • jajko 1 szt.
  • olej lub smalec 1 łyżka

Marchewki i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dodaj jajko, mąkę i tłuszcz. Zagnieć ciasto.  Schładzaj je w lodówce przez 20 minut.

Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy i foremką w kształcie kości wytnij ciasteczka. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Autor: Beata Grątkowska

Interesuje Cię ta tematyka?

zywienie psa po kastracji
Żywienie psa

Żywienie psa po kastracji i sterylizacji – jak to zrobić, aby pies zanadto nie przytył?

pies je łapczywie
Żywienie psa

Twój pies je łapczywie? Sprawdź, jak go spowolnić!

warzywa w karmach dla psów
Żywienie psa

Warzywa w karmach dla psów – potrzebne czy nie?

Newsletter

Chcesz otrzymywać wyjątkowe porady, newsy i historie na maila? Zapisz się na newsletter! (psst… mogą pojawić się też kody rabatowe)

Zapisz się!

Chcesz otrzymywać wyjątkowe porady, newsy i historie na maila? Zapisz się na newsletter!
(psst… mogą pojawić się też kody rabatowe)