14.01.2009
Wigilijny przysmak
psy.pl
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Wigilijny przysmak.
fot. Shutterstock
Składniki:
- 30 dag mąki orkiszowej
- 90-ml maślanki
- jajko
- puszka tuńczyka w oleju
- łyżka posiekanej pietruszki
Zmiksować tuńczyka (razem z olejem), jajko, maślankę i pietruszkę. Masę dodać do mąki i wymieszać. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykroić ciasteczka. Ułożyć na pokrytej papierem blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez mniej więcej 20 minut. Po wyłączeniu zostawić w nim wypieki na 10 minut.
Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.
Zobacz powiązane artykuły
12.05.2025
Szparagi dla psa. Czy pies może jeść szparagi?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Szparagi mogą znaleźć się w diecie psa pod warunkiem, że zostaną odpowiednio przygotowane. W przeciwnym razie wywołają nieprzyjemne objawy!
undefined
30.04.2025
To nie musi być alergia! Jak rozpoznać nietolerancję pokarmową u psa małej rasy?
Ten tekst przeczytasz w 3 minuty
Problemy trawienne u małych psów nie zawsze oznaczają alergię! Jak rozpoznać przyczynę nawracających zaburzeń trawienia u psa małej rasy i jak pomóc pupilowi?
undefined
26.04.2025
Woda dla psa. Czy pies może pić wodę mineralną?
Ten tekst przeczytasz w 2 minuty
Psy nie powinny pić wysokozmineralizowanej wody z butelki ani wody gazowanej. Jaka w takim razie powinna być woda dla psa?
undefined