14.01.2009

Wigilijny przysmak

author-avatar.svg

psy.pl

Ten tekst przeczytasz w 1 minutę

Wigilijny przysmak.

przysmaki do szkolenia

fot. Shutterstock

Składniki:

  • 30 dag mąki orkiszowej
  • 90-ml maślanki
  • jajko
  • puszka tuńczyka w oleju
  • łyżka posiekanej pietruszki

Zmiksować tuńczyka (razem z olejem), jajko, maślankę i pietruszkę. Masę dodać do mąki i wymieszać. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykroić ciasteczka. Ułożyć na pokrytej papierem blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez mniej więcej 20 minut. Po wyłączeniu zostawić w nim wypieki na 10 minut.

Podziel się tym artykułem:

author-avatar.svg
psy.pl

Psy.pl to portalu tworzony przez specjalistów, ekspertów ale przede wszystkim przez miłośników zwierząt.

Koty i Psy - E-booki

Pobierz darmowy ebook o rasach psów

Zapisz się na newsletter i odbierz ebook „50 ras w sam raz do kochania” całkowicie za darmo

Zapisz się

REKLAMA zniknie za 10s

REKLAMA zniknie za 10s